Wondervragen onthullen het intuïtieve antwoord

Vraagteken
Als je een probleem moet oplossen of voor een belangrijke keuze staat dan zijn we geneigd om de voorkeur te geven aan rationele overwegingen. We gaan argumenten op een rijtje zetten, onderbouwen en wellicht analyseren en onderzoeken. Dat zijn belangrijke zaken, maar soms wil je gewoon het antwoord vanuit je hart en je intuïtie weten. Je “weet” dat het antwoord daar voor je klaar ligt, maar je blokkeert, voelt angst, gaat twijfelen en daardoor lukt het niet. De meeste vragen over het onderwerp intuïtie gaan hierover.

Intuïtie begint waar het denken eindigt.
Om ons intuïtieve signaal te horen of voelen is het nodig om niet te denken. Nou, begin er maar eens aan…Er zijn diverse manieren om je denken te omzeilen en dit keer wil ik je kennis laten maken met de kracht van vragen. Al eerder heb ik hier aandacht aan besteed op dit blog, toen ging het meer om de juiste startvraag aan jezelf te stellen (ook heel belangrijk). Wondervragen zetten het denken zoveel mogelijk buiten spel waardoor je eerder voelt en weet wat je intuïtieve antwoord is. Hier komen ze!

Wondervragen
– Als je alles mag wensen, wat zou je dan willen?
– Als je geen angst zou kennen of hebben, wat zou je dan doen?
– Wat zou liefde doen?
– Wat zou je het meeste energie geven en blij maken?
– Wat zou je willen dat er gebeurt als je kan toveren?
– Wat wil hier gebeuren?
– Als je later hierop terugkijkt, hoe zou je dan willen dat het gegaan is?
– Wat denk je hierover, wat voel je hierover en wat weet je hierover?
– Als ik je garandeer dat er geen risico is en dat alles goed gaat of komt, wat wil je dan?
– Als je vanaf nu altijd geld zou hebben, wat zou je dan doen?

Natuurlijk is niet elke vraag van toepassing op jouw dilemma of situatie, maar dat merk je dan vanzelf. Experimenteer er ook mee. Een “verkeerde” vraag kan ook iets opleveren.  Mocht je nog aanvullende wondervragen hebben, laat me dat dan weten, dan hebben we daar allemaal plezier van. Overigens heb ik deze vragen niet zelf bedacht, maar wel ijverig zelf verzameld, met dank aan de bedenkers!

 

 

 

 

 

 

 

3 antwoorden naar “Wondervragen onthullen het intuïtieve antwoord”

 1. Hoi Francine,

  Mooi artikel en mooie vragen!

  Ik heb nog een paar aanvullingen voor je die ik zelf regelmatig in combinatie met elkaar gebruik en die vaak veel inzicht opleveren:

  Wat is het geschenk van deze situatie/probleem/…(vul in wat van toepassing is)?

  Wat kan je dankzij deze situatie leren/loslaten/overwinnen/…(vul in wat intuïtief bij jou als coach bovenkomt)

  En hoe helpt dit jou bij je verdere groei/…(vul in wat van toepassing is)

  Jij gebruikt deze vragen zelf vast ook al, maar wie weet zijn ze toch een mooie aanvulling voor je lijst.

  hartelijke groet,

  Brigitte

 2. Goed artikel. Ik stel graag vragen aan mijn intuitie. Zo weet ik wie mijn grote liefde is. Maar dat maakt het ook lastig weten wie je liefde is, maar machteloos staan. Want intuitie brengt je niet vanzelf bij elkaar daar is meer voor nodig en de energie die daarvoor nodig is zal ik nu op moeten wachten. Het zou mooi zijn als mijn intuitie die zou kunnen aanspreken om mijn wens waar te maken om met haar samen te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*