Werken aan je relatie(s)

We ervaren allemaal wel eens dat het niet zo lekker loopt met een ander. Dat kan zijn in je relatie of op het werk met een collega. Zou het nu niet fijn zijn als je deze relatie positief kunt beïnvloeden? Gelukkig kan dat met de volgende oefening.

We maken allemaal met anderen een relatiekoord. Een soort verbinding waarin alle informatie over de relatie opgeslagen zit. Je voelt het vooral als je heftig een relatie start (verliefdheid) of als je een relatie afsluit of loslaat. Dit relatiekoord kun je beïnvloeden vanuit je intuïtie. En gelukkig kan dit alleen positief, omdat we allemaal onbewust een bescherming hebben tegen kwade bedoelingen, dus dat is prettig om te weten. Door de oefening te doen zet je de relatie als het ware op “nul”, je kunt met elkaar opnieuw beginnen (soort van ctrl+alt+delete), waardoor er nieuwe dingen kunnen ontstaan. Én je kunt je intentie in het koord zetten, waardoor de boodschap extra sterk overkomt.

Ga rustig zitten en stel je voor dat de persoon waarvan je het relatiekoord wilt schoonmaken voor je staat. Als je het niet echt kunt zien (niet iedereen is visueel ingesteld), voel het dan. Verbeeld het relatiekoord tussen jullie als een soort holle pijp of slang. Maak het koord op een manier zoals dat goed voor je voelt. Maak in het midden van het koord een opening waardoor alles wat erin zit naar buiten kan stromen. Stel je nu voor dat je ín het koord gaat en dat je het gaat schoonmaken. Soms moet dat met groot materieel (schuren, scheppen en nasoppen), maar het kan ook een gemakkelijk karweitje zijn. Zorg dat het koord vanuit jezelf en ook vanuit de ander helemaal schoongemaakt wordt en spoel het op het einde na met water. Dit hoeft allemaal niet lang te duren. Daarna maak je het gat in het midden dicht en visualiseer je gouden (helend) licht dat door jouw kruin en hart door het koord naar de ander stroomt én tegelijkertijd gaat er ook gouden licht door de kruin van de ander, door het hart, door het koord naar jou toe. Dit harmoniseert het relatiekoord, brengt balans en werkt helend. Als je wilt kun je een woord, een intentie in het koord zetten zoals “vertrouwen”, “veiligheid”, “openheid”. En denk eraan dat datgene wat je in het koord zet hetgeen is wat je graag wilt hebben, maar wat je ook wilt gaan geven!!!

Deze oefening kun je ook met een groep mensen doen, waarbij je de hele groep om je heen visualiseerten en erop vertrouwt dat álle koorden in een keer schoongemaakt worden. Deze oefening kun je ook als een soort onderhoud van je relatie(s) doen. Er hoeft dus niet persé een probleem te zijn.

Veel succes met deze oefening en verbaas je over de grote kracht!

Eén antwoord op “Werken aan je relatie(s)”

  1. Hoi Francine,

    De workshop “de kracht van intuïtie als zakelijk tool” vond ik geweldig. Het heeft veel bij mij los gemaakt. Jouw manier van aanpak is hartverwarmend. Leuk om te zien dat je gelijk het schoonmaken van het relatiekoord op internet gezet hebt.
    Nogmaals dank voor een waardevolle dag!

    Groeten, Ingrid vd Hove (Vodafone)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*