Tijdloze intuïtie

Wanneer je contact hebt met je intuïtie, dan maak je in feite aansluiting op het “veld” of het Zero Point Field zoals Lynne McTaggart het noemt. Het veld van energie dat alles en iedereen verbindt. Het is de kunst om dat contact op een manier te maken waarbij je denken, je (belemmerende) overtuigingen en stoorzenders niet op de lijn zitten. Een open en zuiver contact waardoor je op jouw manier contact kan maken met de informatie in het veld. Het veld bestaat uit energie en bevat informatie, álle informatie. De tijd is hierin ook opgeslagen in die zin dat de tijd bestaat én niet bestaat. De tijd bestaat niet doordat alles als het ware “op elkaar ligt”. Het is tegelijkertijd gisteren, als vandaag, als morgen. Informatie in de tijd is daardoor ook altijd beschikbaar, als je je weg daarin weet te vinden en je niet laat afleiden (door jezelf meestal..). Specifieke informatie is dus wél in de tijd te plaatsen.

Het contact met het veld voel je vooral als je de tijd vergeet, als je in harmonie bent met jezelf en je omgeving en de verbondenheid ervaart. James Redfield in zijn inmiddels wat verouderde boek De Celestijnse Belofte beschrijft zo’n moment waarbij hij boven op een berg zit. Je wéét het als je in dat moment bent. Een bewuste methode om het contact te voelen met je kern, de bron en het Al is als je de Helende Reis (van Brandon Bays) doet. Je daalt af door al je emoties en dan kom je uit in de bron of kern waar je de verbinding met alles voelt en ervaart. Het is een heel gelukzalig gevoel. Je kunt het dus bewust opwekken en ernaar toe gaan.

Er is nog een ander tijdsaspect, namelijk dat het contact met je intuïtie alleen kan werken in het hier en nu. Het nu is ook tijdloos. Dit betekent dat je focust op jezelf, dat je je bewust bent van je lichaam en storende gedachten uitbant. Meditatie is uitermate geschikt als inleiding, net zoals repetitieve bewegingen zoals wandelen, strijken, droedelen of luisteren naar (barok)muziek. Dit alles om jezelf open te stellen als kanaal voor jouw intuïtie. Je zinkt in het veld en kunt van alles gewaar worden via je zintuigen: beelden die bij je opkomen, smaken die je proeft, woorden die je hoort en gevoelens die bij je opkomen. Intuïtieve signalen zijn meestal subtiel, dus is het zaak héél goed waar te nemen met alle zintuigen en daarvoor is het contact met je lichaam van wezenlijk belang. Vanuit het hier en nu, in contact met je intuïtie, dus in verbinding met het veld kun je informatie ophalen.

De beste manier om informatie uit het veld te halen is het stellen van vragen over het thema dat speelt of het probleem dat je hebt of de keuze die je wilt maken. Vragen roepen reacties op en dat heb je nodig. Mogelijke vragen in relatie tot het thema:

 • Wat is de kleur van je thema? Welke kleur wil je dat het wordt?
 • Wat voor gerecht is het? En wat wil je straks eten? Wat moet je doen om dit gerecht te bereiden?
 • Welke plant hoort erbij? Hoe zorg je voor deze plant?
 • Welk landschap vertegenwoordigt het vraagstuk?
 • Verandert er iets als je de klok vooruitzet of als je de kalenderbladen omdraait?
 • Wat verandert er? Hoe gebeurt deze verandering? Wat voel je erbij?

Breng al de antwoorden in verband met je thema of probleem dat je onderzoekt. En neem het vooral letterlijk. Soms is het antwoord zó duidelijk dat je het zelf niet kunt zien, in dat geval is het handig om hulp te vragen. Iemand die bereid is zich open te stellen voor jou en weet dat je geen adviezen wilt maar echte hulp.

Denk niet te snel “oh, dat kan ik niet”. In aanleg hebben we allemaal toegang tot onze intuïtie. Soms ben je dat vergeten of je doet het zó snel dat je je er niet meer bewust van bent. Neem waar met aandacht en je krijgt de informatie waar je naar op zoek bent.

Eén antwoord op “Tijdloze intuïtie”

 1. Francine,

  Zoals je weet houd ik me intensief bezig met intuitief leiderschap als directeur van een medische organisatie. Ik heb 2 keer met jou persoonlijk kennis mogen maken. De ontmoetingen heb ik beide als erg inspirerend ervaren. Jouw blogs sluiten volledig aan bij jou: helder, scherp, pragmatisch en plezierig om te lezen. Ook dit keer weer. Het lijkt vaak voor de hand liggend, maar iedere keer wordt weer een snaar geraakt.

  Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*