Onbewust intuïtief

Mijn vriendin en collega Laura Babeliowsky (www.getclientsnow.nl) is in mijn ogen iemand die intuïtie op een natuurlijke manier inzet en gebruikt in haar werk. Daarom kwam ik op het idee om haar hierover te interviewen voor dit weblog. In ons gesprek werd duidelijk dat Laura écht moest zoeken naar de manier waarop ze haar intuïtie gebruikt, hoe ze weet wat klopt en wat niet en hoe het voor haar werkt.

Zo vertelde ze dat ze vijf jaar geleden toe was aan een verandering in haar werk. Ze verdiende te weinig geld, nam opdrachten aan die niet echt goed voelden en voelde zich innerlijk niet vervuld. Ze kwam in aanraking met Get Clients Now (een van oorsprong Amerikaans systeem om effectiever te acquireren) en voelde meteen dat het goed was. Ze zegt ook: “Ik weet van te voren dat het goed is, er is dan geen twijfel. Het voelt als een innerlijke zekerheid die onverwoestbaar is en dat terwijl ik normaal vol twijfels zit”. Vervolgens ging ze een bijeenkomst organiseren om Get Clients Now in de wereld te zetten en benaderde daarvoor 75 mensen. Er reageerde welgeteld één persoon, die misschien mee wilde doen. Iemand anders zou nu afhaken en denken dat het toch geen goed idee was. Maar Laura niet, want haar gevoel van zekerheid bleef. Dus paste ze haar boodschap aan en benaderde haar contacten nóg een keer en zie het wonder geschiedde: er meldden zich nu voldoende mensen aan om van start te kunnen gaan. Laura vertelt dat opgeven geen optie was. Het voelde eerder als een soort test. Wilde ze echt hiermee aan de slag? Wilde ze er écht voor gaan? Laura voelde nu nog meer dat dit echt was wat ze wilde doen, haar innerlijk weten wees haar de weg.

Zo ook een tijdje geleden. Laura was al jaren succesvol met Get Clients Now bezig en voelde de innerlijke behoefte om haar activiteiten een andere richting te geven. Door stil te staan bij haar eigen gevoelens en overwegingen -en deze serieus te nemen- kwam ze tot het besluit om de Get Clients Club te starten en ook dit is een groot succes gebleken. Laura kon niet anders dan deze weg inslaan. Het intuïtieve gevoel viel niet te negeren.

Op mijn vraag of ze haar intuïtie ook gebruikt als ze met anderen werkt antwoordde ze dat ze met haar intuïtie checkt of haar klanten keuzes maken die echt bij hun passen of niet. Laatst had ze contact met een klant die coach wilde worden. Hij wilde het erg graag, vertelde hij in een gesprek. Laura had echter het gevoel dat het helemaal niets voor hem was. Ze overwon haar aanvankelijke schroom en zei het tegen hem. Naderhand gaf hij het ook toe. Doordat Laura haar intuïtie volgde kon hij zijn eigen waarheid onder ogen zien en zijn energie richten op wat wel bij hem past.

Laura vertelt dat ze weet wanneer ze met iets moet stoppen in haar werk of leven en dit een andere richting moet geven: ze voelt een diepe weerzin, ze heeft veel energie nodig om tóch te blijven doen wat niet goed voelt, anderen pikken dit op geheimzinnige wijze op en reageren daardoor negatief. Kortom: er ontstaat interne en externe weerstand.

Laura’s tips voor het kiezen van de juiste richting:

 • blij worden als je met het juiste bezig bent en er energie van krijgen
 • positieve “brainwaves”
 • positief zijn over jezelf en anderen
 • me niet laten tegenhouden door tegenslag of moeilijkheden
 • mogelijkheden zien
 • mijn creativiteit komt als vanzelf
 • één met de wereld: “Ik doe waar ik goed in ben!”

Laura is een echte “natural born intuitive”. Ze past intuïtie toe op een manier die ze van zichzelf herkent, haar helpt en haar leven richting geeft. Het is geen denken, maar meer voelen en volgen. En…door dit interview is ze zich hiervan bewuster geworden, dus meer bewust intuïtief.

Eén antwoord op “Onbewust intuïtief”

 1. Hoi Francine,

  Ik herken in Laura’s verhaal mijn eigen kennismaking met co-active coaching. Meteen raak, meteen inspirerend, en iets waar ik in de toekomst veel mee ga doen. Grappig genoeg is in co-active coaching intuïtie ook erg belangrijk!

  Groeten,
  Angela van Son

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*