Management en intuïtie strijdig?

Binnen het management wordt weinig gesproken over intuïtie als methode om naar beslissingen en de toekomst te kijken. In de intuïtietrainingen die ik geef binnen het bedrijfsleven wordt vaak de vraag gesteld hoe een intuïtief signaal te verpakken zodat het geaccepteerd wordt in een zakelijke, rationele omgeving.

Hier volgen mijn tips:

  • Het begint met het vertrouwen in je eigen intuïtie, is deze niet optimaal, dan ligt hier je eerste uitdaging! Werk aan je eigen vertrouwen door bijvoorbeeld oefeningen te doen, maar ook jezelf te testen.
  • Ben open over het feit dat het je intuïtie is die je helpt om tot een beslissing te komen, dan zal blijken dat meerdere mensen open gaan worden over deze methodiek.
  • Stel eens voor om binnen een besluitvormingsproces gericht te werken vanuit de intuïtie en evalueer wat dit oplevert (zie hiervoor eerdere oefeningen op dit weblog of laat je hierin professioneel begeleiden). Wanneer ik in de trainingen samen met een groep intuïtief ga werken, dan blijkt dit veel tijd op te leveren, omdat er minder discussies zijn, en er creatiever gedacht wordt. Iedereen doet mee, wat de kwaliteit van de beslissing ten goede komt. En… er is niets mis mee de intuïtieve informatie te toetsen aan de realiteit.
  • Zie het als een spel, een avontuur dat iets kan opleveren. Hou het luchtig en speels.

En Einstein zei het al: logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal. In het management is verbeelding erg belangrijk. Hoe formuleer je doelstellingen? Door je te verbeelden hoe de toekomst er uit zou kunnen uitzien.

Heb jij vragen over de toepassing van intuïtie in je werk? Stel ze via dit weblog of stuur mij een mail! Graag wil ik er dan een weblog aan wijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*