Kleurenmeditatie, heel jezelf

In mijn berichten spreek ik vaak over de stilte opzoeken, rust in je leven inbouwen en contact met jezelf maken. Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met een meditatie die een geweldig rustgevend effect heeft, je dichter bij jezelf brengt (en bij je intuïtie) en tevens een helend effect heeft. Je kunt de meditatie van buiten leren en zo vanuit je hoofd toepassen of je kunt het (laten) inspreken en jezelf daarmee door de meditatie leiden. Het heet kleurenmeditatie, omdat het gebaseerd is op het werken met helende kleuren.

Zoek een rustige plek op, ga op een gemakkelijke manier zitten (voeten op de grond, actief rechtop) of liggen en zorg dat je niet gestoord kunt worden. Concentreer je op je ademhaling, adem in door je neus en adem uit door je mond. Volg je adem en adem zo laag mogelijk vanuit je buik. Maak goed contact met je eigen ritme en ontspan.

Als je zover bent stel je je voor dat je een verbinding maakt vanuit je stuitje (onderkant van de rug) naar het middelpunt van de aarde. Dit kan een koord zijn, of een pijp of een straal, kies wat het beste bij jou nu past. Als de verbinding tot stand is gekomen, ga dan door het koord of de pijp naar beneden. Je komt uit in een prachtig landschap. Het landschap ziet er precies zo uit als jij het wilt hebben. Met bossen, water, duinen of bijvoorbeeld bloemen. Als er iets is wat je niet zo mooi vindt, verander het dan gewoon, net zolang tot het voor jou perfect is. Zoek dan een mooi plekje op en ga ontspannen zitten of liggen. Voel de warmte van de zon op je lichaam en gezicht, voel de wind op je huid. Je voelt je heerlijk ontspannen en geniet van het moment.

Kijk nu om je heen in het landschap en laat je oog vallen op een kleur. Deze kleur laat je door het koord of de pijp omhoog gaan. De kleur komt door je stuitje, langs de ruggegraat omhoog. Volg de kleur naar boven. Mocht de kleur niet goed voelen, verander deze dan gewoon. Als de kleur boven op je kruin is gekomen, laat je de kleur naar beneden stromen over en in je lichaam en aura. De kleur wervelt om je heen, door je heen en naar beneden en doet zijn helende werk. Op plaatsen waar je spanning of pijn voelt laat je de kleur extra wervelen en werken. De kleur zakt vanaf je hoofd, door je nek, je schouders, borstkas, bovenarmen, onderarmen, polsen en handen en vult je lichaam. Door je middel, buik, bekkenbodem, bovenbenen, knieën, onderbenen en voeten. Neem ook steeds je aura, je energieveld, om je heen mee. Laat de kleur door je heen stromen en wervelen en spanning, pijn, emoties meenemen. Laat je helemaal vullen met de kleur.  Zet het stromen van de kleur op automaat, zodat de kleur naar binnen, door en over je heen naar beneden blijft stromen, zonder dat je dat bewust hoeft te doen.

Vervolgens ga je naar het universum, “boven”, en vraag je een kleur die op dit moment goed voor je is. Neem intuïtief de eerste kleur die bij je opkomt. En laat deze kleur op dezelfde manier door je lichaam en energieveld heen stromen en je lichaam vullen vanaf je kruin naar beneden, naar je voeten. Ook deze kleur heelt je pijnplekken en neemt het allemaal mee. Als je de kleur ziet mengen met de andere kleur dan is dat goed, maar het hoeft niet. Als je ook helemaal gevuld bent met deze kleur en je bent zover, laat dan de beide kleuren vanaf je kruin, door je voeten in de aarde wegzakken. Terwijl de kleuren wegzakken vertrouw je erop dat de kleuren alles meenemen wat je niet meer nodig hebt of wat niet goed voor je is. De kleur zakt door je voeten diep de aarde in.

Wanneer dit klaar is ga je weer naar het universum en vraag je een kleur die je op deze dag zal steunen of helpen. En laat deze kleur weer in je lichaam en energieveld stromen. Je bent klaar als je helemaal gevuld bent met deze kleur. Dan kun je langzaam terugkomen in de ruimte en je ogen openen. Blijf nog even rustig zitten.

Tip: de kleur goud heeft een extra sterke helende werking!

3 antwoorden naar “Kleurenmeditatie, heel jezelf”

  1. Een kleurenmeditatie scherpt je intuïtie ook als je probeert te begrijpen wat de kleur voor jou betekent. Bijna iedere ziel heeft een eigen kleurencode in gebruik die vaak wordt gevormd door de cultuur waarin je leeft. Als je je losmaakt van de door je cultuur aangeleerde kleur gaat kleur spreken en versterkt je intuïtie en zelf genezende vermogen.
    Kleurrijke groet.

  2. ben nog niet zo lang bezig met mediteren, maar mij valt het op dat een kleur zelf bepaald of het door de kruin door het lichaam wilt stromen of dat het buiten je blijft en je omwikkeld als een warme deken.
    Kan iemand mij vertellen of dat gebruikelijk is.
    Vriendelijke groet carolien

    • Beste Carolien, wat je beschrijft is jouw ervaring met wat de kleur op dit moment met jou doet en dat is altijd goed. Vertrouw op wat je registreert en zie het als jouw unieke manier. Er is niet één manier waarop dingen gaan! Geniet ervan en veel succes met mediteren, groet Francine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*