Intuïtief de juiste beslissing nemen

Vaak sta je voor keuzes in je leven en weet je niet wat te doen. Je hebt al een hele tijd getwijfeld, hebt er al met diverse mensen over gesproken en misschien heb je lijstjes met voors en tegens gemaakt. En nóg helpt dat niet.

Graag wil ik je kennis laten maken met een oefening die je helpt om een beslissing te nemen. Een oefening of methode die je in contact brengt met je intuïtie. Voorbij alle denkwerk, angsten en invloeden van buiten.

Stap 1 De vraag

Stel een heldere gesloten vraag. Dus een vraag waar je “ja” of “nee” op wilt krijgen (bijv. Is dit een goede keuze?). In een later bericht zal ik aandacht besteden aan de open vragen. Een goed begin van de vraag kan zijn: “Is het goed voor mij om…..”? Het stellen van de vraag brengt al heel veel teweeg, want wat wil je nu eigenlijk weten?

Let op:

  • stel geen twee vragen tegelijk
  • de vraag moet over iets gaan dat je zelf kunt beïnvloeden
  • vraag je af of een “ja” of “nee” als antwoord je daadwerkelijk verder zal helpen.

Stap 2 Een rustige start

Zorg dat je rustig en ontspannen bent en niet gestoord kunt worden. Begin met een meditatie of kom rustig tot jezelf op je eigen manier.

Stap 3 Contact met je intuïtie

Stel je voor dat je in je hoofd in een bioscoop zit en dat de vraag levensgroot op het scherm geprojecteerd is. Je hoeft de vraag nog niet te beantwoorden, je maakt er alleen innerlijk contact mee. Verbind -op jouw manier- de vraag met je intuïtie, met een koord of een lichtstraal of een gevoel. Je eigen manier is altijd goed. Voel dat je intuïtie oneindig sterk is, alle kennis heeft en weet wat goed voor je is. Als je je bewust bent van het contact tussen je vraag en je intuïtie, dan ga je naar de volgende stap.

Stap 4 De beslissing valt….

Je kunt nu op verschillende manieren te werk gaan. Een munt, waarvan je vooraf benoemd hebt wat “ja” is en wat “nee”(kop of munt) kan heel goed werken. En deze heb je meestal wel ter beschikking. Je kunt ook de “Ja, maar” dilemmakaarten kopen en gebruiken. (Zie ook de tip onderaan dit bericht.)  Deze kaarten geven een ja of nee aan en daarbij staat een korte zin, die vaak nog een extra hint geeft. Daar werk ik persoonlijk graag mee. Mogelijk maak je zelf een systeem. Laten we van de munt uitgaan.

De vraag voel je in je hele systeem en je gooit de munt. Wat nu heel belangrijk is, is dat je je realiseert dat niet de munt aangeeft wat het antwoord is, maar het antwoord is jouw innerlijke reactie op hoe de munt valt. Ben je blij met het antwoord, dan betekent dit dat je dit ook al gekozen had. Dus zit je goed. Ben je niet blij met het antwoord dan kom je in verzet. Soms word je uitgedaagd in het leven om echt te gaan staan voor een keuze en dan kan het zijn dat de munt je dit duidelijk maakt door het tegengestelde te laten zien. Jíj bepaalt wat het is door je innerlijke reactie. Voel je niets of weet je het nóg niet, dan is het antwoord (nog) niet mogelijk, of laat je je nog teveel afleiden. Doe het later dan nog een keer.

Tip: op www.spiritueelnetwerk.nl kun je op de site een “Ja, maar” dilemmakaart trekken!  

Eén antwoord op “Intuïtief de juiste beslissing nemen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*