Intuïtie leidt tot transformatie

Intuïtie is vooral bekend als innerlijke beslisser, wegwijzer en kompas. En daar is onze intuïtie ook zeer geschikt voor. Een minder belicht verband is dat jouw intuïtie de weg wijst naar transformatie.

Transformatie is een tegenhanger van verandering. En verandering is wat wij meestal willen of doen. Een soort quick fix die lijkt te werken. Verandering is ook meestal gericht op iets “doen”, acties en actieplannen. Waar overigens niets mis mee is, maar meestal gaan onze vragen die aan onze intuïtie raken dieper dan dat. Als we iets veranderen, dan is dit gericht op een snelle oplossing, meestal rationeel aangestuurd en op gedrag gericht waardoor je steeds moet blijven denken aan hoe je iets anders wilt doen of aanpakken. Dit kost veel energie en de kans is groot dat het niet lukt. Want wanneer je iets wilt veranderen is dit altijd in een gebied waar je spanning voelt en dan zijn we meestal niet in onze kracht en wordt het lastiger om een bedacht plan uit te voeren. De kans op mislukken in een dergelijk veranderingsproces is dan ook groot of terugvallen in oud gedrag en patronen.

Transformatie echter is een diepgaand proces. Het aloude voorbeeld van de rups die in de vlinder verandert illustreert dit heel goed. Het is innerlijk én op groei gericht en kan niet worden teruggedraaid. Het is duurzaam, en is gekoppeld aan flow. Met andere woorden: transformatie is een proces waar je in stapt en waarin de vervolgstappen vanuit het hier en nu duidelijk worden voor je. Je hoeft het niet te bedenken, alleen maar te volgen. De intuïtie heeft hier een logische plaats in omdat het hart en het ‘weten’, dat verbonden is met alles, gebruik maakt van álle informatie, bewust en onbewust. En de intuïtie dient ook altijd het grotere geheel. Wanneer jij geluk vindt, leidt dit tot een betere wereld voor iedereen. Daarom is het ook zo belangrijk om je intuïtie te ontwikkelen, omdat deze je op allerlei manieren ondersteunt, de weg wijst, helpt, waarschuwt, angsten aanpakt en leidt tot transformatie…

Transformatie doet recht aan wie je in wezen bent en ontsluit je potentieel. Je potentieel is datgene dat je op je best in staat bent te doen en dat tevens een uitdaging voor je is én de wereld dient.
Ik nodig je uit om in je grootsheid te stappen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*