Intuïtie en spiritualiteit

Als ik in bedrijven trainingen geef om te leren werken met intuïtie krijg ik vaak het vooroordeel te horen dat intuïtitie spiritueel is. En voor veel mensen is spiritualiteit iets om jeuk van te krijgen. Dat er een link is ontstaan tussen intuïtie en spiritualiteit is niet zo vreemd. Dit heeft te maken met de erkenning van de intuïtie. Binnen het spirituele denken is het heel gewoon om aan te nemen dat er meer is dan we zien en weten en staan mensen meer open voor ongewone mogelijkheden. Daarom erkennen spirituele mensen eerder intuïtie en alles wat daarmee samenhangt.

Het is als volgt: intuïtie is niet spiritueel. Intuïtie is een intern vermogen dat we allemaal hebben en is net zoiets als je hersenen gebruiken of lopen. Doordat we in onze samenleving ons sterk focussen op rationeel denken hebben we het contact met onze intuïtie verloren, waardoor het minder bespreekbaar is. Maar wat blijkt: we gebruiken het allemaal, ook als we dit ons niet bewust zijn of het niet benoemen.

Het is wel zo dat je het intuïtieve vermogen in een spiritueel kader kunt plaatsen. Dus dat je deze zaken met elkaar verbindt. Persoonlijk doe ik dat ook. Zo ga ik er van uit dat je intuïtie je naar je levenslessen leidt en dat alles met elkaar verbonden is (zero-point field, synchroniciteit) waardoor intuïtie zo mooi werkt. Dit is ieders persoonlijke keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*