Intuïtie in crisis

We worden op dit moment enorm uitgedaagd om bij onszelf te blijven en ons niet gek te laten maken door alle berichtgeving, doemscenario’s en voorspellingen. Wát er ook gaat gebeuren, en niemand weet precies hoe en wat; het is nodig om in je kracht te zijn en te blijven.

Michelangelo zei het volgende: Ik begon te begrijpen dat de beloften van de wereld grotendeels ijdele fantomen zijn en dat in jezelf geloven en iets van waarde worden de beste en veiligste koers is.

Je gaat je afvragen of de wereld van Michelangelo zoveel anders was dan de onze nu. Ik denk het niet. Onzekerheid, crisis, zoeken: het is van alle tijden. Juist nu is het belangrijk om je intuïtie te gebruiken en in te zetten. Maar dat is nu net zo moeilijk, want al je angsten, je mechanismen, patronen en blokkades spelen op. Om optimaal in contact te zijn met je intuïtie is het nodig om rust te creëren in je leven en situaties op te zoeken die positief voor je werken en je energie geven. Dat wat je energie geeft, blij maakt en de tijd doet vergeten (“flow”) wijst je de weg in de goede richting. Door jezelf te kennen en je bewust te zijn van je niet werkende strategiën, zoals teveel luisteren naar anderen, controle willen uitoefenen, laag zelfbeeld, je leven overvol plannen, nooit tevreden over iets zijn, kun je ingrijpen en weer de goede weg inslaan. Ik weet het, het is niet altijd even gemakkelijk. En ook dat kan functioneel zijn. Soms is het de zoektocht die je verder brengt. Wanneer je vertrouwt op jezelf en het proces komt het uiteindelijk goed. Ook in deze onrustige tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*