Intuïtie als persoonlijke succesformule

Wil je succesvoller zijn in je werk en leven? Wil je weten hoe dit te bereiken? Heb je hulp nodig om er achter te komen hoe je kunt bereiken wat je wilt bereiken? Hoe kun je effectiever keuzes maken? Leer dan te luisteren naar het krachtige instrument van je intuïtie. Het innerlijke antwoord op al je vragen.

Jaren geleden heb ik zelf ervaren hoe mijn intuïtie tot succes leidde, door er gewoonweg naar te luisteren. Ik stond aan de start van mijn huidige bedrijf en was in de onderzoeksfase.Vanuit mijn omgeving kreeg ik eigenlijk alleen maar redenen aangereikt om hier niet voor te kiezen. “Het is iets totaal anders, dat is een risico. Je moet maar afwachten of het je gaat lukken. Er is geen behoefte aan nóg een bureau. Je weet niet waar je aan begint. Niemand wil je inhuren, want je hebt geen ervaring. Je hebt geen passende opleiding. Je kunt er niet genoeg geld mee verdienen. Waarin ben jij dan uniek en wat is je toegevoegde waarde.” Het zou enorm verleidelijk zijn geweest om te luisteren naar al deze realistisch klinkende argumenten. Wellicht is voor ieder argument wel iets te zeggen, maar het had een heel ander effect op mij. Hoe meer tegenstand ik ontmoette hoe zekerder ik wist dat ik het ging doen! Mijn innerlijke stem ging met steeds meer kracht zeggen: “Dit is het! Doen!” Ik startte en….je raadt het al….het werd en is een groot succes.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden:
Monty Python, de meesters van de humor werden in de start weggehoond. Niemand vond hen grappig en de zender die hun eerste afleveringen uitzond stond op het punt ze te ontslaan….todat het een doorslaand succes werd. Ze geloofden in zichzelf, zetten door en hielden vast aan hun eigen droom en visie. Nog steeds zijn ze uniek in hun humor, tijdloos en eindeloos gekopieërd.
Paul Potts, de verkoper die veel pech in zijn leven had en als amateur operazanger veel tijd en geld stak in het verder ontwikkelen van zijn zangstem. Op 37-jarige leeftijd deed hij mee aan Britain’s got Talent en …we weten het allemaal..hij won. Overtuigend, ontroerend en met een stem die je hart raakt. Wat zou het jammer zijn geweest als hij had opgegeven, dan hadden wij niet zo kunnen genieten van zijn stem en ook van de les die schuilt in zijn verhaal.
Francis Ford Coppola, die de droom had om de oorlog in Vietnam op indringende wijze in beeld te brengen. Er is een film gemaakt (Hearts of Darkness) over de wijze waarop de film Apocalypse Now (wereldwijd erkend als een van de állerbeste films ooit) tot stand is gekomen. Het is ongelooflijk met welke tegenslagen Coppola heeft moeten dealen: bijvoorbeeld een hartaanval van de hoofdrolspeler Martin Sheen, barre weersomstandigheden, overheden die de voortgang dwarsboomden, het budget dat meerdere keren op was totdat Coppola zijn totale persoonlijke vermogen er in stak. Je zou zeggen na járen van ellende: waarom stopte hij er niet mee? Nee, hij wist van geen ophouden en heeft de wereld daarmee een dienst bewezen.

Deze mensen hebben allemaal dezelfde overeenkomsten:
– een droom, een passie die geleefd móést worden
– durf, moed, doorzettingsvermogen
– een rotsvast geloof in de eigen koers, visie en aanpak
– daardoor een grote doelgerichtheid en focus
– de kracht om tegen de stroom in te zwemmen
– het vermogen om belemmerende “rationele” redenen opzij te zetten, en te luisteren naar hun intuïtie
– de kracht, de moed om met falen, kritiek, tegenslag en zelfs tegenwerking om te gaan
– domweg heel hard werken
– openstaan voor alle mogelijkheden ook en daarin heel creatief zijn
– in verbinding staan en blijven staan met hun intuïtie
– de controle durven loslaten en vertrouwen op zichzelf, het proces en de juiste uitkomst.

Om dit allemaal te kunnen is een diepgevoelde verbinding nodig met je innerlijke drijfveer, je intuïtie. Dit is de motor waardoor je de manier vindt om jouw droom waar te maken en in de wereld te zetten. Wil je je hierin verder ontwikkelen, neem dan contact op voor een persoonlijk intuïtief ontwikkeltraject. info@axia-trainingen.nl

Als je de weg voor je ziet,
loop je waarschijnlijk op het pad van een ander.

 

 

 

 

2 antwoorden naar “Intuïtie als persoonlijke succesformule”

  1. Ha Francien, wat ik mooi vind in je artikel is dat intuitie vraagt om “trouw te zijn aan jezelf”.Ook als anderen zeggen dat je iets niet moet doen. Om in vrijheid je eigen koers te blijven varen. Lang niet altijd makkelijk. Maar wel de basis voor een goed en heerlijk leven. Succes met dit mooie persoonlijke ontwikkeltraject.

    Hartelijke groet,
    Mariska Knauf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*