Functioneer beter door het toepassen van intuïtie

Zou het niet geweldig zijn om bewust gebruik te kunnen maken van een grote kracht in onszelf,  ons innerlijk weten, onze intuïtie, om ons leven gemakkelijker te maken? Voor degenen die een goed contact met hun intuïtie hebben is dit een natuurlijk gegeven in hun leven, maar voor degenen waarvoor dit (betrekkelijk) nieuw is, is het nog zoeken naar de juiste manier.

Hoe kan intuïtie dan helpen? Doordat intuïtie je helpt op een ander niveau dan ons denken. In mijn idee is het denken bedoeld om te plannen, te organiseren, acties uit te voeren en “logisch” te zijn. “Meten is weten, denken is doen, zien is geloven”, zo zijn we ook meestal opgevoed. Onze intuïtie is een ingenieuze kracht die we ter beschikking hebben -altijd- die voorbij het denken gaat en helpt om de juiste beslissingen te nemen. Vooral in situaties waarin niet alle informatie bekend is of het niet te overzien is. Alles verandert en dit gaat steeds sneller in onze wereld, daardoor neemt ook het belang van innerlijk weten enorm toe. Intuïtie is in staat om je creativiteit aan te boren, te weten wat (nog) niet te weten valt en beslissingen te nemen die aansluiten op je persoonlijke ontwikkeling en doelen.

Dit is mijn eerste bericht over intuïtie en het is mijn bedoeling om in de komende berichten verder in te gaan op het werken met intuïtie, waarbij ik vooral duidelijk wil maken dat je kunt leren om je intuïtie bewust in te zetten als een tool. Niets geen zweverigheid, maar praktische handvaten om je te helpen in werk en leven!

Ik moet altijd lachen als ik in mijn werk als trainer en coach hoor dat mensen intuïtie zweverig vinden. Natuurlijk snap ik de uitspraak wel, want die gaat vooral over het feit dat het lijkt alsof intuïtie meer een toevalstreffer is en je het proces niet kunt sturen. Als je bewuster ermee leert omgaan dan is het in het begin zeker lastig, maar oefening baart ook hier kunst! Dus neem er tijd voor en maak contact met je innerlijk. We worden steeds afgeleid door zaken buiten onszelf, waardoor datgene wat aandacht vraagt ín onszelf onder druk komt te staan. De meeste antwoorden liggen in onszelf: we hoeven er alleen tijd voor te nemen, soms een hulpmiddel te gebruiken (als ik met een moeilijk probleem zit, dan doe ik dat ook) en het antwoord serieus te nemen. En die hulpmiddelen ga ik je aanreiken de komende tijd.

Een greep uit de onderwerpen die je kunt verwachten:

 • tips om je intuïtie te gebruiken bij het nemen van beslissingen
 • oefeningen om je intuïtie te gebruiken en te ontwikkelen
 • toepassingen van intuïtie in je werk
 • valkuilen en belemmeringen
 • synchroniciteit en intuïtie
 • interviews met intuïtieve professionals
 • boekentips en boekbesprekingen

Samen gaan we op avontuur en ik laat me graag inspireren door jouw ervaringen en reacties.

3 antwoorden naar “Functioneer beter door het toepassen van intuïtie”

 1. Francine, Ik ben onder de indruk……Ik vind het een prachtig onderwerp….het is zoals je het zegt….we zijn het verleert om te gebruiken…het schuilt in ons en we luisteren er zo weinig naar af en toe……intuitie is een geweldig “tool”wat in ons schuilt wat ons iedere dag weer kan helpen…..Het is een verrijking in ons leven als we het leren gebruiken…. Marianne Moermans

 2. Francine,

  Wat is het toch allemaal zo waar en soms toch nog zo moeilijk te bevatten. Ik sprak net iemand die mij vertelde dat ze s’nachts vaak de beste invallen had. Ik herken dit. En het is zoals je schrijft:
  ‘Je onderbewuste kan pas voor je aan de slag als je het de ruimte geeft en druk in welke vorm dan ook wegneemt.” Voor mij de uitdaging om dit ook overdag te gaan inbouwen. Ik ben je tip van de tekening aan het gebruiken en het helpt mij al om bewuster te zijn.
  Ik wens je veel plezier met deze weblog. Ik zal er in ieder geval van gaan genieten en verheug me op je volgende artikel.

  Chantal Jacobs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*