Een betrouwbare raadgever: intuïtie

In het tijdschrift Mind (nieuw in de markt) van juli/augustus ’07 staat een artikel over intuïtie, of -zoals zij het noemen: een dossier- met bovenstaande titel. Doordat ik dit weblog schrijf werd ik door Manon Sikkel, die voor Mind schrijft, benaderd om iets meer te vertellen over intuïtie. Je begrijpt dat ik meteen “losschoot” over mijn favoriete onderwerp. En het is dan afwachten wat een journalist maakt van deze informatie, uiteraard in combinatie met andere bronnen.

Ze heeft een interessant artikel geschreven met naast informatie, een intuïtietest (altijd leuk om eens te doen) én zeven factoren die het makkelijker maken om naar je intuïtie te luisteren. En heel fijn is het om te zien dat ze daarbij mijn naam en website als bron vermeldt.

Als je in dit onderwerp geïnteresseerd bent is het beslist zinvol om via Google de informatie van Ap Dijksterhuis, hoogleraar sociale psychologie, te bekijken (ook genoemd in het artikel van Mind). Hij onderbouwt het fenomeen inuïtie op een wetenschappelijke manier, met verantwoorde experimenten.

3 antwoorden naar “Een betrouwbare raadgever: intuïtie”

  1. Hallo,

    in mijn relatie heb ik het nu ook meegemaakt. Ik kreeg een heel sterk gevoel van binnen iets in me zei er klopt hier iets niet (intuïtie of vrouwelijke intuïtie).Zo’n sterk gevoel heb ik nog nooit meegemaakt. En de tweede keer dat ik dit had begon ik zelfs spontaan te huilen terwijl ik normaal nooit kon huilen. M’n partner ontkende en werd zelfs kwaad en verklaarde me voor gek. Sindsdien ben ik ongelukkig in onze relatie. Ik weet gewoon zeker dat er iets is gebeurd.

    Wie weet wat ik moet doen?
    Ik weet echt niet hoe we verder moeten. Ben zo moe.

  2. Voor wie meer diepgaande informatie wenst over de kracht van de intuïtie raad ik het boek “De Legende” aan van Alex Mero. Een verbluffende verhaal van een jongeman die de wereld rond reist op zoek naar wijsheid maar vooral naar zijn levensbestemming!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*