Doorbreek je belemmerende patronen met intuïtie

Cactus

Intuïtie leidt altijd tot iets nieuws, een nieuwe keuze, ander gedrag of een nieuwe kijk op een oude zaak. Je intuïteve signaal geeft aan dat er iets anders nodig is en dat leidt tot iets wat nog niet in je opkwam en dus relatief onbekend is of iets wat je liever niet wilt. We houden niet zo van verandering en deinsen meestal terug voor de risico’s die we menen te zien. In het laatste geval is het dan ook moeilijk om naar je intuïtie te luisteren, want je bent gewend het te doen zoals je tot nu toe deed. Het is dus zaak om belemmerende patronen te doorbreken. Anders negeer je je intuïtie en merk je achteraf dat je wel degelijk aanvoelde wat je innerlijk kompas zei, maar dat je oude patronen twijfel gezaaid hebben.

Als je je intuïtie verder wilt ontwikkelen dan is het absoluut noodzakelijk om dit systeem van gedachten die je blokkeren en belemmeren te begrijpen en er actief onderzoek naar te doen. Ik zelf gebruik daarvoor al jaren The Work of Byron Katie. Zie www.thework.com. Door het stellen aan jezelf van een aantal ‘simpele’ vragen onderzoek je wat het effect is van de gedachte als je deze gelooft en wat het effect is als je deze gedachte gewoonweg niet denkt of niet gelooft. Meestal ontspan je dan en openen zich nieuwe mogelijkheden voor je, kom je in je kracht, vrij van angst en is de weg vrij om je intuïtieve signaal waar te nemen, te herkennen en er ook iets mee te doen. Dan ben je je beste zelf!

Wat een mooi bijeffect is van het onderzoeken van je belemmerende patronen is dat ze effect hebben op veel meer gebieden in je leven dan je in de gaten hebt. Als de onderliggende belemmering bijvoorbeeld faalangst is, dan werk je aan dit thema op álle gebieden in je leven en niet alleen in relatie tot de actuele vraag die je nu bezighoudt. Daarom leidt intuïtie en een intuïtieve signaal altijd tot groei en ontwikkeling. Het is alsof je eigen systeem je wakker schudt omdat er zich een kans voordoet tot groei.

Intuïtie leidt tot groei!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*