Door intenties jezelf ontwikkelen

Sinds een tijd twitter ik. Na een aanvankelijke schroom (waar gaat dit over? wat heb ik nou te vertellen?) ben ik twitter gaan waarderen. Het is van belang om te twitteren op een manier die bij je past. Wat ik je wil vertellen is voortgekomen uit twitter. Op een of andere manier is de gewoonte ontstaan om elke dag mijn #intentievandaag uit te spreken. Waarschijnlijk ben ik daarbij geïnspireerd door anderen (waarvoor mijn dank) en heb ik het als gewoonte opgepakt om dit elke ochtend te gaan doen. Dit is uitgegroeid tot een groep van mensen die elk hun intentie uitspreken, waarbij we op elkaar reageren, elkaar aanmoedigen en ook op het eind van de dag vragen naar hoe het gegaan is. Dus bij de ochtendgewoonte is nu een avondgewoonte gekomen om terug te komen op het al dan niet slagen van mijn intentie. Ook spreek ik nu uit waarvoor ik #dankbaar ben. Het tekentje # heet een hashtag. Berichten waar een # aan gekoppeld is kun je verzamelen in een kolom, waardoor je iedereen die #intentievandaag in zijn bericht zet kunt volgen en op zo’n bericht kunt reageren. Heel interessant.

Intenties zijn natuurlijk niet nieuw. Je kunt het een voornemen noemen of een affirmatie. Het is ook zo logisch als wat: alles wat je aandacht geeft groeit of waar je je op richt wordt groter. Gedachten zijn krachten en als dat zo is, dan wil ik het bewust en gericht inzetten. Met andere woorden als je een intentie uitspreekt in de ochtend dan bepaal je daarmee hoe je de dag in wilt gaan en gebruik je daarbij je invloed en gedachtenkracht. Mijn intentie koppel ik zo veel mogelijk aan mijn wensen, behoeften, activiteiten en ontwikkelingspunten. Daarbij gebruik ik geen boeken of zo, maar doe het zo uit het blote hoofd. Ik laat daarbij mijn intuïtie werken. Een enkele keer heeft iemand anders een intentie uitgesproken die mij zó raakt dat ik deze overneem. Het uitspreken van een intentie binnen twitter geeft het een extra dimensie waardoor het nog meer kracht krijgt. Ik commiteer mij veel meer aan wat ik zeg, dan dat ik het in mijn hoofd doe. En als mensen het overnemen is dat ook mooi, zo maak je de wereld een stukje mooier. En ik sta vaak versteld wat mijn intentie oplevert. Meestal krijg ik precies wat ik wil en soms zelfs méér. Ik had een keer de #intentievandaag om feedback écht binnen te laten komen en er iets mee te doen. In mijn achterhoofd had ik het idee dat het ging om negatieve feedback. Echter die dag, waarin ik erg veel mensen zag en tot mijn verbazing ook veel feedback kreeg, bleek dat ik uitsluitend pósitieve feedback kreeg. En het was mijn intentie om het écht te laten binnen komen. Ik was stomverbaasd dat ik dus blijkbaar alleen had gedacht aan negatieve feedback en niet aan positieve feedback, waardoor ik erachter kwam dat ik het veel lastiger vond om dit echt te voelen en er iets mee te doen. Een mooi leerpunt. Soms krijg je dus wat je nodig hebt en ergens heeft mijn intuïtief weten dit aangevoeld, waardoor ik deze intentie koos. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Wil je mij volgen via twitter kijk dan op http://twitter.com/FrancineDerks en doe mee!

NB: Je kunt ook kijken als je zelf niet twittert en dus geen homepage hebt.

2 antwoorden naar “Door intenties jezelf ontwikkelen”

 1. Hoi Francine,

  Wat een prachtige blog over hoe jij twitter gebruikt en hoe jouw ” intenties” een eigen leven zijn gaan leiden. De kracht van de herhaling is hier helemaal van toepassing. Ik lees ze in ieder geval elke dag heel graag.

  Hartelijke groet,
  Marjon de Vroomen

 2. Je zegt ‘de wonderen zijn de wereld nog niet uit’.
  Wonderen bestaan eigenlijk niet, het is aan JOU om de ENERGIE aan het werk te zetten, het als een INSTRUMENT te leren gebruiken en dan ontstaan… al jouw gewenste wonderen ‘vanzelf’.
  En als je dat dus kunt ZIEN, dan zijn het geen wonderen meer maar gewoon… de energetische werking van onze wereld, ons Universum, onze Intuitie die onze intenties bestuurt.
  Als je 1000 radio’s op 1000 verschillende frequenties afstelt krijg je 1000 radiostations binnen
  In deze wereld zijn er 7 miljard mensen afgesteld op hun eigen persoonlijke twitter-zendstation, maarrr willen/kunnen ze wel fine-tunen?
  De ruis (beperkende overtuigingen) die alom aanwezig is verhult het zuivere signaal wat jou continu INspireert, WIL inspireren.
  Maar allemaal zijn we INgewikkeld in de regels normen en waarden, dogma’s en aanname’s van Anderen.
  En voordat we DIE hebben afgelegd en ons Zelf hebben gevonden en de verbinding met het Universum aan kunnen gaan, hebben we een weg te gaan, en dat is een avontuur en avonturen zijn spannend en niet zonder gevaar..!
  Toch zijn uitdagingen er om ons te prikkelen, te triggeren om te streven naar die vrijheid die we zo graag wensen.
  Dus als je de uitdaging aangaat om je INtentie te laten voeden door je INtuitie zul je in je levens-loop langzamerhand of soms plotseling je wensen in vervulling zien gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*