Doen wat je écht wilt: wat is daar voor nodig?

Wanneer je wilt gaan doen wat je echt wilt dan merk je vaak dat je belemmerd wordt door allerlei overwegingen, gedachten en twijfels. Over je antwoorden en innerlijk kompas ligt als het ware een dichte mist van woorden en gevoelens. Dit maakt het moeilijk en misschien wel onmogelijk om bij je intuïtie te komen en je hart te volgen.

Voor mensen die eigen ondernemer willen worden of zijn is dat heel lastig. Samen met Laura Babeliowsky gaf ik lange tijd de training Overwin je worsteling met acquisitie. Daarin begeleidden we ondernemers en zelfstandigen bij het acquireren en hielpen we ze om succesvol te worden. Wat nu zo belangrijk was in onze training is dat wij niet geloven in trucjes en aangeleerde maniertjes. Het is wel zo dat je wat dingen moet weten om succesvol te zijn, zoals:

  • vertrouw op jezelf
  • voel je eigen kracht en werk van daaruit
  • maak duidelijke keuzes
  • overwin je angsten en belemmeringen
  • laat je ogen stralen, oftewel: laat je passie zien als je vertelt over wat je te brengen hebt
  • wees creatief in je aanpak (passend bij wie je écht bent).

Maar hoe kom je daar nu?

In de vele trainingen die we al gegeven hebben blijkt steeds weer dat die mist van belemmerende gedachten maakt dat je uit je kracht gaat, spanning ervaart en je doel mist. Meestal word je dan onecht, imiteert anderen of je denkt dat het toch niet mogelijk is wat jij wilt waardoor je zó gedemotiveerd raakt dat niets meer lukt.

Laatst vroeg iemand me tips te geven voor de acquisitie in haar startende bedrijf. En die luidde: ben jezelf, luister niet teveel naar anderen (!), ben verantwoordelijk voor je eigen koers en keuzes. Nou, lukt me dat zelf altijd??? Nee, dus. Maar wat doe ik dan om weer in de juiste “flow” te komen? En wat leer ik anderen om weer effectief te worden? Wat vertelden Laura en ik in de training? Ik leer mensen te werken met The Work. Wat The Work doet (kijk op www.thework.com) is dat het je helpt de mist en het gedoe op te lossen en te ontdekken wat er onder ligt.

Een voorbeeld. Je denkt bijvoorbeeld dat er geen behoefte is aan jouw dienst of product. Als je dit denkt dan is dat bepaald geen hulpmiddel maar een gedachte die je blokkeert, want wat is het effect van deze gedachte? Dat je inactief wordt of dat je je enthousiasme verliest, dat je kansen mist omdat je ze niet herkent en zo kan ik nog wel even doorgaan (doe het eens voor jezelf). En uiteraard is het heel persoonlijk hoe jij reageert op die belemmerende gedachte. Het geeft stress en maakt je onvrij.

Wat zou er (kunnen) gebeuren als je die gedachte gewoon niet had? Hem als het ware niet zou kunnen denken? Dan kom je in jouw unieke “vrije” gebied terecht. Met als mogelijke antwoorden: doen wat ik wil doen, in actie komen, mensen aanspreken, manieren zoeken om op te vallen, werken vanuit je hart. En dat voelt meteen stukken beter. Het mooie is -en dat is de connectie met intuïtie- dat je als vanzelf je diepste weten aanboort en toegang krijgt tot je eigen specifieke kracht en aanpak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*